My Liantis

Psychosociaal 26 juni 2019

Subsidie van 8.000 euro voor burn-outpreventie

De NAR (Nationale Arbeidsraad) biedt tot 8.000 euro subsidie voor ondernemingen die actief werk maken van burn-outpreventie voor hun werknemers. Ook sectoren kunnen een aanvraag indienen en krijgen tot 24.000 euro subsidie.

Preventie van burn-out

Burn-out is een belangrijke oorzaak van langdurig ziekteverzuim. Eenmaal werknemers thuis zitten met een burn-out, is het erg moeilijk om hen opnieuw naar de werkvloer te begeleiden. Daarom is het beter om in te zetten op preventie.

Zorg ervoor dat je werknemers in optimale omstandigheden kunnen functioneren. Goede afspraken, heldere communicatie, een haalbare planning, collegialiteit, leidinggevenden die aanspreekbaar zijn … Het zijn maar enkele van de vele terreinen waarop je kan werken.

Projectsubsidie van 8.000 euro

De overheid stelt vast dat ondernemingen nog te weinig werk maken van burn-outpreventie. Bovendien blijft het ziekteverzuimcijfer in België maar stijgen. Het bedraagt nu al meer dan 7%. Dat kost niet alleen ondernemingen, maar ook de ziekteverzekering handen vol geld.

Vandaar dat de overheid ondernemingen een duwtje in de rug wil geven. Concreet gaat het om maximum 8.000 euro voor een project ingediend door een onderneming en 24.000 euro voor een project ingediend door een sector. De precieze voorwaarden kan je terugvinden op de website van de NAR.

Hoe aanvragen?

Ondernemingen die aanspraak willen maken op een subsidie, moeten hun project indienen vóór 31 juli 2019. Elk ingediend project moet onder begeleiding staan van een externe begeleider. Liantis kan voor jouw onderneming deze rol van projectbegeleider opnemen. Verdere details en alle aanvraagformulieren vind je terug op de website van de NAR.