My Liantis

Ontdek welke corona-steunmaatregelen er zijn voor jou

De federale regering lanceerde de voorbije maanden heel wat steunmaatregelen, die ondernemers moeten helpen om de coronacrisis zo goed mogelijk te overbruggen. Ben je het overzicht kwijt en twijfel je op welke steun jij recht hebt? Wij zetten het voor jou op een rij.

Welke premie kan jij het best aanvragen?

Tot 31 augustus 2020 kon je een beroep doen op het crisis-overbruggingsrecht wanneer je je activiteiten uit eigen beweging zeven opeenvolgende kalenderdagen onderbrak.

Wist je dat naast de federale overheid ook het Vlaamse, Waalse en Brussels Hoofdstedelijk Gewest een aantal premies voorzien voor zelfstandige ondernemers die worden getroffen door de gevolgen van de coronacrisis? Meer informatie en de voorwaarden vind je in dit handige overzicht.

Heb je al aan een betalingsuitstel of vrijstelling van de sociale bijdragen gedacht?

Behalve de bovenstaande uitkeringen en premies kom je mogelijk ook in aanmerking voor het betalingsuitstel en de vrijstelling van je sociale bijdragen. Uiteraard kan je ook steeds een aanvraag tot vermindering van je voorlopige bijdragen doen.

Wat als je het niet redt?

Na de tijdelijke crisismaatregel van het corona-overbruggingsrecht of het relance-overbruggingsrecht kan je, al dan niet aansluitend, in aanmerking komen voor het ‘gewone’ overbruggingsrecht.