Je onderneming tijdens corona

De maatregelen die de overheid in het leven geroepen heeft om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben helaas een grote impact op zelfstandigen en werkgevers in verschillende sectoren.

Op deze pagina bieden we je een overzicht van de richtlijnen die de overheid uitgevaardigd heeft en de steunmaatregelen waar jij mogelijk recht op hebt.

 

Ik moet verplicht de deuren van mijn zaak sluiten. Op welke steunmaatregelen kan ik rekenen?

Verschillende sectoren moeten de deuren verplicht sluiten. Voor de horeca was dat al langer het geval en ook andere sectoren volgen nu. Ben jij ook verplicht de deuren te sluiten? Hier lees je op welke steunmaatregelen je kan rekenen als:

Ik ben niet verplicht te sluiten, maar de huidige maatregelen zorgen voor een groot omzetverlies. Op welke steunmaatregelen kan ik rekenen?

Ook wanneer je niet verplicht bent de deuren te sluiten, kunnen de maatregelen jouw zaak hard treffen. Gelukkige blijven er verschillende steunmaatregelen van kracht, waar jij mogelijk een beroep op kan doen. Daarnaast is het belangrijk om het werk veilig te laten verlopen. De overheid gaf eerder al aan dat ze hier gericht op controleren. Pas dus zeker alle veiligheidsmaatregelen goed toe om verdere coronabesmettingen te voorkomen.

Mijn onderneming verkeert in moeilijkheden. Welke oplossingen zijn er?

Door de coronacrisis lopen de zaken niet zoals gepland en je bent op zoek naar oplossingen om een sluiting of ontslagen te vermijden. Wij vertellen je welke maatregelen je op korte en lange termijn kunnen helpen. Wil je alle oplossingen in één handig overzicht? Download dan onze whitepaper.

Ik ben niet verplicht te sluiten en mijn medewerkers kunnen van thuis uit werken. Hoe pak ik dat best aan?

Ook wanneer jij en je medewerkers van thuis uit kunnen werken, bestaat de kans dat je een moeilijke periode tegemoet gaat. Onze tips zorgen er echter voor dat je het maximum uit telewerk kan halen en dat je medewerkers gemotiveerd blijven!

Kan ik als werkgever bij Liantis terecht voor psychosociale ondersteuning?

De impact van de coronacrisis is groot. Niet alleen op je onderneming, maar ook op psychosociaal en interpersoonlijk vlak. Daarom bieden we je zowel persoonlijke ondersteuning, als collectieve ondersteuning en ondersteuning naar je leidinggevenden.

Nood aan advies of begeleiding over de veranderde realiteit op de werkvloer? Onze experten staan voor je klaar.

Stel je vraag