Wat kan Liantis sociaal secretariaat voor jou doen?

Als erkend sociaal secretariaat adviseren en begeleiden we bij Liantis dagelijks maar liefst meer dan 44.000 werkgevers. Van loonadministratie, over strategische hr- en personeelsbeleid, tot het rekruteringsproces, de uitbouw van een aangename werkomgeving en opleidingen op maat. Dit voor kmo’s en de socialprofitsector.

Daarnaast voorzien we je ook van gericht advies over de wettelijke eisen. Met meer dan 70 jaar ervaring in personeelsbeleid is Liantis dé referentie bij uitstek. Zo kan jij je als werkgever zonder kopzorgen focussen op ondernemen en groeien, samen met je medewerkers.

sociaal secretariaat

Jouw personeelsadministratie op wieltjes

Medewerkers rekenen erop dat ze tijdig en correct hun loon uitbetaald krijgen. Liantis sociaal secretariaat staat jou als werkgever bij in je loonverwerking, personeelsadministratie en hr-beleid. Zo win je niet alleen een pak tijd, je kan er ook op vertrouwen dat je altijd mee bent met de snel veranderende arbeidswetgeving.

De sociaal-juridische kant van de medaille

Heb je sociaal-juridische vragen rond tewerkstelling, rekrutering, afwezigheden, verlof of ontslag, dan delen onze juridische adviseurs hun jarenlange ervaring met jou. In mensentaal. Zodat jij de doorvertaling kan maken naar de werkvloer. De adviseurs in onze sociale secretariaten zijn op de hoogte van nieuwe wetten en veranderende richtlijnen op vlak van personeelsbeleid. Zij wijzen je met plezier de weg doorheen het juridische hr-landschap en laten je zien op welke steunmaatregelen of tegemoetkomingen jouw bedrijf recht heeft. 

Wat mag je van Liantis sociaal secretariaat verwachten?

Liantis is graag jouw compagnon de route. Als klant kan je daarom steeds rekenen op een duo van persoonlijke klantenadviseurs die jouw ondernemersverhaal op de voet volgen. Zij krijgen op hun beurt ondersteuning van een kantoormanager en een ervaren kenniscentrum. Samen zetten we onze schouders onder jouw uitdagingen.

Benieuwd naar wat je concreet van Liantis sociaal secretariaat kan verwachten?

 • De maandelijkse berekening van de lonen van jouw medewerkers en een stipte verwerking hiervan
 • Advies over de correcte uitbetaling van lonen
 • Het berekenen van sociale bijdragen en de bedrijfsvoorheffing op het loon van je medewerkers
 • Hulp bij sociale inspecties
 • Informeren over jouw juridische verplichtingen en rechten als werkgever

Zo tillen we jouw personeelsbeleid samen naar een hoger niveau. 

Niet 1, maar 37 sociale secretariaten

Dankzij een breed vertakt kantorennet vind je de experten van ons sociaal secretariaat verspreid over het hele land. Bovendien koppelen we onze persoonlijke ondersteuning aan een uitgebreide set aan handige digitale tools. Die toepassingen bezorgen je niet alleen efficiëntiewinst, maar laten je ook toe je personeelsbeleid te baseren op waardevolle cijfers en analyses.

Hoeveel kost het sociaal secretariaat gemiddeld?

Liantis sociaal secretariaat werkt met een all-intarief. Dat wil zeggen dat alle reguliere dienstverlening, beheerskosten en juridisch advies inbegrepen zitten in een transparante prijs.

Als werkgever betaal je:

 • instapkosten voor het administratief regelen van je overstap;
 • een vaste prijs per maand;
 • een vaste prijs per loonberekening per werknemer.

De totaalprijs wordt dus mee bepaald door jouw aantal medewerkers of vennoten.

Benieuwd hoeveel een overstap naar het sociaal secretariaat jou zal kosten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Op basis van jouw noden en behoeften werken we een voorstel op maat uit.

Liantis sociaal secretariaat in cijfers

 • Ruim 46.000 werkgevers rekenen op ons

  46.000

 • We beheren in 2021 de loonadministratie voor meer dan 348.889 werknemers

  348.889

 • In 2021 voerden we 4,2 miljoen loonberekeningen uit

  4.232.510

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag of probleem en kun je het antwoord op onze website niet terugvinden? Er zit een team van experten klaar om jouw vragen te beantwoorden.