Samen sterk!

De impact van de coronacrisis is groot. Niet alleen op je onderneming, maar ook op psychosociaal en interpersoonlijk vlak. Weet dat Liantis jou en je medewerkers de nodige hulp biedt.


Persoonlijke ondersteuning

Ons team psychosociaal welzijn staat voor je medewerkers klaar met advies en tips via 078 15 02 00 (24/7) of psy@liantis.be.

Je arbeidsarts en klantenadviseur staan ook steeds paraat voor jou.

Een luisterend oor op vaste momenten

Een Liantis-expert staat een volledige of een halve dag voor jouw organisatie klaar, op de werkvloer zelf of online. Dat kan eenmalig of op geregelde tijdstippen. Je medewerkers krijgen zo laagdrempelig de kans om met een professionele hulpverlener te praten. Contacteer ze op 078 15 02 00 (24/7) of psy@liantis.be.


Collectieve psychosociale ondersteuning

Staat je hele organisatie onder druk, dan kunnen collectieve sessies een oplossing bieden. In sessies van één tot drie uur bekijken we verschillende aspecten(emotionele ondersteuning, mentale weerbaarheid, intervisie ...) of een combinatie (bv. één uur debriefing en twee uur training). We stellen het programma volledig op maat op.

Emotionele ondersteuning

De deelnemers delen hun ervaringen en gedachten over de COVID-19-pandemie. We creëren ruimte om te luisteren en te praten.

Praktisch

De sessie gaat door in groepjes van 5 tot 10 medewerkers. Afhankelijk van de geldende maatregelen kan de workshop zowel ter plaatse als online doorgaan. Stuur je aanvraag naar psy@liantis.be.

Stressmanagement en het verhogen van mentale weerbaarheid

De deelnemers leren over stressoren en hun energiebalans. Daarnaast leren ze zich bewust te zijn van hun eigen functioneren en noden. Door middel van concrete oefeningen en advies verhogen ze hun mentale weerbaarheid.

Praktisch

De sessie gaat door in groepjes van 5 tot 10 medewerkers. Afhankelijk van de geldende maatregelen kan de workshop zowel ter plaatse als online doorgaan. Stuur je aanvraag naar psy@liantis.be.

Workshop: Hoe ga je als team om met een pandemie?

We staan stil bij hoe je medewerkers de pandemie ervaren (hebben) en welke vragen en opmerkingen ze voor de toekomst hebben. Ook de risico’s, noden en mogelijkheden van deze crisis komen aan bod.

Praktisch

De sessie wordt in teamverband gegeven. Afhankelijk van de geldende maatregelen kan de workshop zowel ter plaatse als online doorgaan. Stuur je aanvraag naar psy@liantis.be.

Specifieke ondersteuning voor leidinggevenden

Ook leidinggevenden staan voor een enorme uitdaging. Hoe ga je als leidinggevende om met angst en stress in jouw team? Hoe draag je zorg voor je team én voor jezelf? Het doel hier is om ondersteuning te bieden die meer gericht is op de rol van een leidinggevende.

Praktisch

De online ondersteuning duurt 1 uur en wordt gegeven aan maximaal 6 deelnemers.

Stuur je aanvraag naar psy@liantis.be.

Hoe waak je over je psychosociaal welzijn in deze tijden?

In onze video's geven we je enkele tips & tricks.

Relevante blogberichten

Op onze blog vind je heel wat nuttige info en praktische tips die jou en je medewerkers kunnen helpen om met de uitdagingen van deze coronacrisis om te gaan.

Vlot communiceren met je team tijdens thuiswerkdagen

Je medewerkers gezond houden tijdens de coronacrisis

Belang van slaap voor een productieve thuiswerkdag

Hoe zit het met vakantie tijdens de coronacrisis?

© Liantis 2020