My Liantis

Sociaal statuut 31 augustus 2021

Op deze crisis-overbruggingsuitkering heb je nog recht in juli, augustus en september 2021

Na eerdere versoepelingen eind april en begin mei, mochten op 9 juni 2021 heel wat van de langst gesloten sectoren weer opstarten, zoals de evenementen- en cultuursector.  Door de versoepelingen komen nog maar weinig zelfstandigen in aanmerking voor een dubbel crisis-overbruggingsrecht vanaf juli. Vanaf 1 september zijn er bijkomende versoepelingen in Vlaanderen en Wallonië. Ben je niet zeker op welke crisis-overbruggingsuitkering je nog recht hebt? We maken het duidelijk in een handig overzicht.

Op deze crisis-overbruggingsuitkering kan jij nog rekenen 

DUBBELE UITKERING
WEGENS VERPLICHTE SLUITING
OF AFHANKELIJKHEID
ENKELE UITKERING
WEGENS 40% OMZETDALING
Nachtclubs en zelfstandigen die ervan afhankelijk zijn Restaurants, cafés en bars, en zelfstandigen die ervan afhankelijk zijn

Zelfstandigen actief in de evenementen- en cultuursector die hun activiteiten nog steeds volledig moeten onderbreken omdat deze activiteiten nog niet toegelaten zijn qua bezoekersaantallen en type activiteit of verboden zijn door de lokale overheid. Ook zelfstandigen die ervan afhankelijk zijn komen in aanmerking

 

De evenementen- en cultuursector in de ruime zin en zelfstandigen die ervan afhankelijk zijn
Reisbureaus die uitsluitend actief zijn op vlak van reizen buiten de EU en hun activiteiten daarom nog steeds volledig moeten onderbreken

Hotels, touringcars, stadsgidsen en reisbureaus

  Sportinfrastructuur, sportclubs, sportcoaches …
  Foorkramers
  Huis-aan-huisverkoop
  Kappers en andere contactberoepen
  Wellnesscentra
  Casino’s, wedkantoren, speelautomatenhallen, bioscopen, bowlingzalen …
  Nachtwinkels
  Taxi’s
  ...

 

Ben jij actief in of afhankelijk van een sector die sinds 9 juni 2021 onder strenge voorwaarden weer aan de slag is? Dan kan je dus vanaf juli 2021 nog rekenen op een enkele uitkering crisis-overbruggingsrecht als je omzet nog niet op peil is. In tegenstelling tot de voorgaande maanden, kom je vanaf juli niet meer in aanmerking voor een dubbele uitkering.

Kom je volgens ons schema nog in aanmerking voor een dubbele uitkering? Let dan wel op, want het kan enkel als je:

  • naast je verplicht onderbroken activiteit geen andere zelfstandige activiteit hebt;
  • je activiteiten beperkt tot click & collect, take-away;
  • als ‘afhankelijke’ je activiteiten volledig stopzet. Als afhankelijke mag je dus géén click & collect of take-away organiseren.

Vraag jouw uitkering aan via My Liantis

Via ons online platform My Liantis vraag je snel en eenvoudig jouw crisis-overbruggingsrecht aan.

Kies meteen het juiste type crisis-overbruggingsrecht, zo kunnen we je aanvraag vlot behandelen en ontvang je je uitkering sneller.

Vergeet ook de andere steunmaatregelen niet

Er zijn nog heel wat andere steunmaatregelen die jou kunnen helpen om de coronacrisis te overbruggen. Bekijk hier het volledige overzicht.