Deeltijdse horecamedewerkers Een deeltijdse werknemer werkt met vaste regelmaat aan een gemiddeld uurrooster dat lager ligt dan de voltijdse arbeidsduur. De minimale wekelijkse arbeidsduur in de horeca bedraagt tien uren per week, tenzij de voorwaarden voor een zogenaamd 'vierurencontract' van toepassing zijn. Lees meer
Voltijdse horecamedewerkers Werf je als horecawerkgever een medewerker aan met een uurrooster dat gemiddeld 38 uren per week bedraagt, dan wordt hij of zij als voltijdse medewerker beschouwd. Hieruit komen een aantal arbeidsrechtelijke verplichtingen voort. Lees meer
Doelgroepvermindering voor voltijdse medewerkers Als werkgever in de horeca kan je beroep doen op een specifieke doelgroepvermindering voor maximum vijf voltijdse medewerkers. Per medewerker kan je een korting van 500 euro op je sociale bijdragen krijgen. Ontdek de voorwaarden en formaliteiten die hieraan verbonden zijn. Lees meer
Goedkope overuren Ondanks de slechte weersvoorspelling is het terrasjesweer. Mogen je medewerkers dan overuren maken? En wat met de uitbetaling van die overuren? Lees meer
Flexijobs Het flexijobstatuut laat je als werkgever toe tijdelijke extra hulp in te schakelen op een fiscaal voordelige manier. Het statuut bestaat al sinds december 2015 in de horeca. Sinds 1 januari 2018 kunnen ook werkgevers uit andere sectoren een beroep doen op het statuut. Lees meer
Gelegenheidsmedewerkers of extra's Iedereen – ook uitzendkrachten – kan als extra aan de slag, zolang hij of zij geen vast contract heeft bij de werkgever in kwestie. Toch zijn enkele belangrijke voorwaarden aan dit statuut verbonden. Lees meer
Jobstudenten Zowel tijdens de zomervakantie als tijdens de rest van het jaar kan je met de hulp van jobstudenten flexibel inspelen op piekmomenten. Maar wie mag er werken als jobstudent en hoeveel moet hij of zij verdienen? Lees meer