My Liantis

Veilig opstarten

Opnieuw aan de slag kunnen gaan of ons terug naar kantoor mogen begeven: we hebben er allemaal naar uitgekeken. Maar omdat het coronavirus nog steeds actief is, zullen we nog een tijd voorzichtig moeten zijn, ook op het werk. We zetten de belangrijkste aandachtspunten voor jou als werkgever op een rij.

kantoor

Algemene beschermingsmaatregelen

Handen wassen, social distancing … We hebben er in de coronacrisis de mond van vol. Ook op de andere algemene beschermingsmaatregelen zet je als werkgever beter nog even in.

Lees meer

Mogelijke risicogroepen

Voorzichtig zijn, is het advies voor iedereen. Maar er zijn een aantal risicogroepen voor het coronavirus, voor wie extra waakzaamheid is aangewezen.

Lees meer

Zieke medewerkers

De kans is groot dat ook de komende tijd nog mensen ziek zullen worden door een besmetting met het coronavirus. We frissen de procedure voor jou als werkgever in zo’n situatie op.

Lees meer

Mondmaskers

Mondmaskers: er heerste heel wat controverse over. Wanneer gebruik je een stoffen of een gecertificeerd exemplaar?

Lees meer

Temperatuurcontrole

Een van de belangrijkste symptomen van het coronavirus, is koorts. Maar mag je als werkgever dan temperatuurcontrole uitvoeren bij je medewerkers om verspreiding van het virus te helpen voorkomen?

Lees meer

Legionellabesmetting

We zijn gefocust op het verslaan van het coronavirus, maar als je bedrijf een hele tijd gesloten was, let je beter ook voor een mogelijke legionellabacterie

Lees meer

Arbeidsinspectie Toezicht Welzijn op het Werk

Je activiteiten hervat? Weet dat de inspectiedienst Toezicht Welzijn op het Werk (TWW) controles houdt op het naleven van de coronamaatregelen zolang die van kracht zijn.

Lees meer

Generieke gids om terug veilig aan het werk te gaan

Deze gids is door de overheid opgesteld als een generiek instrument dat ingekleurd kan worden door de verschillende sectoren om maximaal rekening te houden met hun sectorspecifieke context. Daarmee kunnen zoveel mogelijk werkgevers hun activiteiten opstarten onder veilige omstandigheden.

Lees meer

Bereid je voor op een controle door Toezicht Welzijn op het Werk met onze handige checklist.

Download de checklist