My Liantis

Een duurzaam personeelsbeleid, wat houdt dat precies in?

Als de motor van je onderneming aanslaat, zijn helpende handen meer dan welkom om je toekomstplannen te realiseren. Je gaat op zoek naar geschikte medewerkers en eens je die hebt gevonden, opent zich een hele nieuwe wereld. Naast ondernemer ben je plots ook werkgever. Alleen komt er bij personeel heel wat kijken. In de eerste plaats een goed personeelsbeleid. 

Zo’n personeelsbeleid vertaalt zich in een duurzaam loopbaanbeleid voor jouw werknemers. Maar de weg hiernaartoe vergt de nodige kennis en ervaring. Liantis staat je als compagnon de route dan ook graag bij. Van de zoektocht naar en aanwerving van je eerste werkkracht, over de ontwikkeling van een dynamisch verloningsbeleid tot advies voor een integraal personeelsbeleid. Zeker wanneer je zelf door het bos de bomen niet meer kan zien.

Eerste medewerker aanwerven Illustratie

Personeel aanwerven

De beslissing is genomen: je gaat op zoek naar een nieuwe medewerker. Maar waar vind je een goede versterking voor je team? En wat moet je allemaal regelen bij het aanwerven van personeel? Welke vorm van tewerkstelling is het meest geschikt en wat kost zo’n medewerker eigenlijk? We brengen de antwoorden voor je samen.

Leer alles wat je moet weten over

Ontdek alles over het aanwerven van personeel

Personeel verlonen illustratie

Verlonen

Adequaat verlonen van werknemers is meer dan enkel een loonbriefje aan het eind van de maand. Naast de loonberekening zijn ook extralegale voordelen, een gewaarborgd loon en gezinsbijslag van tel. Liantis ondersteunt je bij de verplichtingen én bij het maken van de juiste keuzes.

Ontdek de voor jou meest interessante opties

Alles lezen

Vakantie werkgever illustratie

Verlofstelsels en vakantie

Naast de wettelijke vakantiedagen bestaan nog andere regelingen waarbij de tijdelijke afwezigheid van werknemers gewettigd is. Denk maar aan het educatief verlof en aan de bijzondere verlofstelsels als tijdskrediet en ouderschapsverlof. . In België zijn er weinig zaken zo complex als de vele verlofstelsels en vakantiemogelijkheden. Om vakantiedagen correct te berekenen, ontwikkelden we een handige e-tool.

Een overzicht van alle verlofstelsels en vakantiedagen

Alles lezen

ondernemingsvorm kiezen

Telewerk en flexibel werken

Telewerk zit al een aantal jaren in de lift. Al versnelde die evolutie grotendeels door de coronacrisis. Bedrijven pasten zich noodgedwongen aan een nieuwe realiteit aan. Liantis laat je zien hoe je kan omgaan met flexibel werken en werknemers op afstand. We begeleiden jou bij het implementeren van telewerk in jouw organisatie en leiding geven vanop afstand.

Meer weten over flexibel werken?

Alles lezen

welzijn

Welzijn op het werk

Jouw successen, die behaal je niet zonder talentvolle medewerkers die zich goed voelen op de werkvloer. Optimale werkomstandigheden, een stressvrije werkomgeving en ergonomische voorzieningen zijn de sleutel tot succes. Zo zitten je medewerkers fysiek én mentaal goed in hun vel. Liantis helpt je om van je bedrijf de ideale werkplek te maken waar medewerkers zich thuis voelen.   

Ontdek meer over

Nood aan individuele begeleiding of ondersteuning bij jouw personeelsbeleid? Neem dan contact op met jouw sociaal secretariaat van Liantis.

Contacteer ons